Zwembad training

Om goed te kunnen duiken, moet je niet alleen je duikbrevet hebben, maar moet je ook veel oefenen. Eigenlijk net als autorijden. Door het veel te doen leer je pas echt auto rijden. Veel mensen hebben hun duikbrevet in het buitenland gehaald en duiken mischien maar 1 keer per jaar. De basis zal je wellicht niet verleren, maar je bouwt geen ervaring op en dat kan best tot gevaarlijke situaties leiden.

Naast regelmatig duiken in Nederland biedt de duikvereniging iedere zondag avond de mogelijkheid om in het zwembad te trainen. Je kan dan onderleiding van een instructeur en in groepsverband meedoen aan behendigheidsoefeningen. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, leer je je eigen grenzen kennen en ben je beter instaat om jezelf of je buddy te helpen als er problemen zich voordoen.

De oefeningen worden in spelvorm aangeboden, waardoor het ook nog eens leuk is om te doen. Voorbeelden van oefeningen zijn: delen van lucht in allerlei situaties. Je duikset uit en weer aandoen onder water, nettentraining, conditie training en nog veel meer.

Het is een nuttige en leuke aanvulling op het duiken en natuurlijk is er na afloop tijd om gezellig met elkaar nog even na te praten in de kantine.